Berlijn 14 -> 17/08/2008

Olaaa,

Michel, een ex-collega van Bert W aka Pablo, had ons uitgenodigd om een bezoekje aan Berlijn te brengen waarbij hij onze persoonlijke gids zou zijn. Hij was er namelijk al enkele keren geweest en zou ons de leuke kant van Berlijn leren kennen. Ons kennende, daar zeggen wij geen neen tegen ^^

Zo gezegd zo gedaan, hostelletje geboekt via internet en een week later vertrokken met de party-audi van Pablo. Eerst nog een pitstop ingevoegd om te tanken.

Na slechts 6u40m (don’t try this at home) rijden kwamen we aan in Berlijn. Vrijdagmorgen, iets na 7.

Ons hostel zou pas open gaan om 8u dus hadden we even tijd om te chillen. Ieder op zijn manier natuurlijk :-) .

Na een dutje te hebben gedaan zijn we dan ook maar direct gaan ontbijten, want het was nodig, we vielen zowat door elkaar. En namiddag had onze reisgids nog wel iets gepland.

In de Backwerk waren we 3 dagen vaste klant in de voormiddag :-) .

Hierna zijn we Berlijn city ingegaan en hebben wat de toerist uitgehangen. (afentoe met tussenkomst van de metro natuurlijk ;) )

Alexander platz, BrandenburgerTör, Tv-tower, Rijkstäg, Bundestäg, …

metro-dag tickets, slechts 6 euro :) .

Gestripte versie van ons Atomium… Slechts 1 bol in de hoogte.

Brandenburger Tör

Der Deutsche Bundestag, also also also !

Na de lange wandeling door het miezerige maar drukke Berlijn vonden de amigo’s het tijd om de locale vloeibare specialiteiten eens te gaan verkennen. Hebben we ons maar bij een Vietnamees (???) gezet, wat gegeten en gedronken. Saigon export, goedgekeurd. Als we het moeten vergelijken, zat er toch een Stella smaakje aan :-) .

Vietnam restaurantje, beetje voorbereiden op Thailand binnen een klein maandje.

Nadat we gegeten hadden even terug op ons hostel gaan chillen en ons klaarmaken voor’t verkennen van het sociale ‘s nachts. ^^

Vrijdagavond, bleek van het Duitse toerisme uit een get2gether in een bepaalde bar te zijn… en daarna een andere bar, en een andere bar, en … Wij daarnaartoe natuurlijk ;) . Internationale kroegentocht jazicher !

Plaatselijke beach-bar met slecht bier.

Dragging the shutter met een gewone compact camera :-) .

Op’t einde van de avond, is de zachte kern gaan slapekes doen op redelijk uur terwijl de harde kern nog verder is gegaan en het 1 en het ander ondernomen met de plaatselijke chica’s q:-D.

‘s Anderendaags nog wat door Berlijn gekuierd en de Berlijnse Zoo een bezoekje gebracht. Veel beestjes (14000) waaronder de ooit zo lieve Knut !!