Thailand 04 -> 21/09/2008

Donderdag. Vrijdag. Na 10u en 42 minuten zijn ze uiteindelijk aangekomen in Bangkok. Het is een nieuwe luchthaven amper 2 jaar oud en dus nog mooi en in zeer goede staat. Vanaf het moment dat we uit het vliegtuig stapten, merkte we reeds de typische kenmerken van Thailand op Veel show, praal, kitch en glitter.

(grote gouden samourai beelden, megagrote schreeuwerige reclameborden, …) veel motorrijders en tuk-tuk`s zoals verwacht, ondertussen hebben we zelfs in zo`n raar gemotoriseerde overdekte fiets gezeten.

Tweede keer dat we erin zaten was het met een tropische storm. Nat is nix, maar zo nat ;) .. Na een mooi hotelletje te hebben uitgezocht zijn we bangkok eens gaan verkennen. Khoa san road, een wereldberuchte straat in bangkok heeft ons naar een tuktuk geleidt die ons de hele dag voor 5 bath heeft rondgereden… haha, vanalles gezien: – 45m hoge staande boeddha

- TAT (te vergelijken met onze toeristische dients, waar we onze reis voor de volgende 5 dagen geregeld hebben: kanchanauri met oa: olifantentocht-watervallen-jungle-.., ) – LuckyTemple – Klomps, de sloppenwijken in bangkok, maar dan de paalwoning versie. Deze hebben we mogen aanschouwen vanaf een longtail bootje. (foto`s volgen) – Wat Arun: een tempel genaamd naar de Indiase god van de dageraad. Deze mooie tempel was volledig bezet met stukjes porcelein. Mooi om te zien, maar deze bezienswaardigheid vereistte wel stevige getrainde kuiten en heup. Hij bevatte de stijlste trappen ooit meegemaakt :-) .

‘S avonds Khao San Road nog eens gaan bekijken, de meest bekende winkel en toeristenstraat van Bangkok. Hier kan je ongeveer alles zien en kopen wat je wil. Sammy en BertW vonden het nodig om insecten proberen binnen te krijgen en mij (bertp) te laten mee’genieten’ van deze thaise appeteiten…

Morgenvroeg om 7u vertekt de bus naar kantanaburi. Een leuke tweedaagse die we afsluiten met een intern vlucht naar Phuket. Waar we 1 nacht bljiven, proberen van`t nachtleven te proeven en te blijven slapen. `s anderendaags rijden we naar Krabi, beroemd om de mooiste tropische strandencollectie TER WERELD !!

Zaterdag: Jaja, dat was me een vroege morgen. 7 uur omgezet in thais uur is half 8, onze afspreekplaats op papier welliswaar, was een hotel dat niet bestond. Verder gegaan op ons uitstekende, euhem, geheugen, was het ons hotel waar we moesten zijn. Toch maar op verschillende mogelijke locaties iemand gepost om zeker onze rit niet te missen. Uiteindelijk bleek ons geheugen toch de juiste informatie te zijn.

Na een rit van anderhalf uur kregen we een dosis geschiedenis te slikken. Iedereen kent wel de bekende film Bridge over the river Kwai, de spoorweg die over deze brug loopt maakt deel uit van de verbindingsroute van Japan in de 2e wereldoorlog, dwars door thailand naar Birma, (Nu Myanmar). Dus veel info gehad over de contructie en de duizenden krijgsgevangenen (Britten, Australiers en Nederlanders) die er gestorven waren.

Aangekomen op de definitieve bestemming kregen we op een rivierboot onze middag geserveerd met een toetje van afvaart op de rivier met een bamboe vlot. Later die namiddag was het “Walking with Elefants”, een leuke olifantenrit door de jungle. De overnachting was ook een aparte ervaring, op een aangeschakelde serie van 4 woonboten kregen we een toch wel comfortabele kamer ter beschikking.

Zondag :

Ontbijt op zondag was om 7 uur wat een zware opdracht was na een avondje “Chang” (lokaal bier nvdr.) 8 uur paraat om te vertrekken, onze bergschoenen aan, werden we naar Erawan national park gevoerd, waar ons een stevige wandeling langs de 7 watervallen van erawan te wachten stond.

Na een klim van 1h30 konden we ons aan de 7de waterval verkoelen, -en het was nodig, geloof me vrij – met een stevige plons in het frisse water. Als je even stilzat in de poel kwamen de talrijk aanwezige visjes je een scrubbeurt geven.

In het begin is dat even schrikken als er iets aan je zit te knabbelen. Na terugkomst op de restaurantboot, waar we de afgelopen 2 dagen al onze maaltijden genuttigd hadden, kwamen we nu samen voor het laatste middagmaal. Direct na het eten stond ons vervoer ons op te wachten om ons terugtebrengen naar Bangkok.

Woonboot in jungle

Een halfuur in de rit, werd er gevraagd of niet iemand zijn camera vergeten was. Lap ik (Bert W) had het aan mene fiets. Goed dat het in Thailand toffe mensen zijn werd mij de camara nagebracht en kon ik terug foto’s trekken à volonté. Na een relaxte taxirit naar de luchthaven stapten we in een splinternieuw Thai air Asia toestel wat ons veilig neerzetten in Phuket dè vakantieplaats van thailand.

Niet dat phuket op de planning stond maar door uurregelingen was het de plaats waar we naar toe konden op een korte busrit (3 uur) afstand naar de eigenlijke bestemming (krabi). Dus, aangekomen in Phuket om 22 uur werden we naar het hotel gebracht geboekt door een reisbureau in Bangkok. Dat was dus blijkbaar Paton beach, een strand met een bepaalde reputatie :) .

Na een blikje geworpen te hebben op de lokale cultuur, en enkel een blikje! waren we na een welverdiende nachtrust klaar voor de ijskoude busrit naar Krabi. Voordat we vertrokken hebben we even Phuket by day meegemaakt wat ons alledrie een door Bert P vriendelijk aangeboden tatoo opleverde.

maandag :

Ik zeg ijskoud omdat airco in thailand alomtegenwoordig is moetens willens zaten we in een frigo zonder extra kledij die we braafjes als bagage onder in de bus gestoken hadden. In krabi zijn we de tot nu toe vriendelijkste gastvrouw tegengekomen. Een uitgebreide bron van informatie als ook een wandelend reisbureau waar we alles direct mee konden regelen. We hebben direct een dagtrip geboekt langs de phi phi eilanden, en andere oogstrelende stranden en natuurfenomenen. Snorkelen tafelen genieten relaxen, zo kan je die dag wel samenvatten.

Bert P heeft het wel een lichte zonneslag opgelopen alhouwel we met regen vertrokken waren. Geeft al een idee over de zonneintensiteit van een lichtbewolkte dag. Het snorkelen was wel zeer verrassend toen we middenin een school van groen zwarte visjes terechtkwamen. Letterlijk kon je geen hand voor ogen zien, enkel vis. Megaervaring.

‘S avonds was er de langverwachte thai massage. Op aanraden van onze gastvrouw in krabi trokken we naar het lokale massagesalon waar we op een zeer degelijke manier ontdaan werden van de opgeslagen hopen stress in onze spieren. Een volledig uur aan 250 Baht, 5 euro dus, was een spotprijs voor die professionele behandeling. Daar lagen we dan met ons drieen langs mekaar, instemmend over de herhaalbaarheid van de ervaring, tot een half uur in de sessie Sammy toch even een paar keer om mammie moest roepen en ik (BertW) moest inzien dat de stress niet op de zachtaardige manier eruit zou komen. Bert P bleef gewoon laaiend enthousiast over de blokkage verlichtende acties van de getrainde duimen van zijn masseuse. 2 dagen heb ik kunnen nagenieten van een nek versterkt met een lichte pijn maar wel met doeltreffende resultaten.

Dinsdag :

Onze laatste dag in krabi hebben we ingezet met een wandelingske naar Wat tham Seua, een temple gelegen op het einde van 1237 trappen bovenop een berg. Alsook een longtailboot trip naar Railey beach, een prachtig strand temidden van meters hoge rotswanden.

We hadden die dag niet veel tijd voor sightseeing omdat we om half 4 moesten klaar staan voor ons guesthouse om de bus de nemen naar de havenstad Suratthani. Na een gemoedelijk afscheid zaten we gepakt en gezakt achter op een pickup (de lokale taxi) op weg naar het busstation. Daar aangekomen waren we omgeven door een 40 tal andere rugzaktouristen die dezelfde weg als ons volgden, namelijk de slaapboot vanuit suratthani naar Koh Paghnan. Dit vaartuig was voorzien van een ellelange rij van matrasjes van 80 cm breed. En dit aan weerszijde van de boot. Een aparte ervaring. Ondertussen niet vies van wat sociale contacten hadden we ons maar bekend gemaakt bij enkele israelische toeristjes die zich verveelden :)

Woensdag:

Aangekomen om half 6 ‘s morgens in Thongsala stapten we in de eerste de beste taxi die naar long bay reed om daar een bungalow voor 3 te nemen en … toch nog maar een beetje te slapen. Kort in de namiddag, na een middagmaal even het strand bezocht wat al een heel beeld gaf van het reilen en zeilen van het leven op deze Koh. ‘S avonds cocktailtje gedronken in 1 van de talrijke beach bars, waar we ook onze naam in neon hebben vereeuwigd op de muren van een bar waar alle muren vol stonden met oplichtende verf en verlicht werd net blacklights. Mooi concept !! Daarna de Moon set party meegepikt in “The pirate bar” op het strand van de naburige baai, met als resultaat een door koppijn gevolgde nachtrust die begon rond 4 voor mij en nog later voor andere.

(Sammy the party animal). Spijtig genoeg werd BertP geplaagd door aanhoudende koppijn en was hij niet in staat voldoende energie te leveren voor een feestje en koos voor de verstandige verlengde nachtrust.

Donderdag :

Dus opgestaan met een beetje koppijn en een kleffe bek hebben we na het ontbijt 3 scooters gehuurd om zo onze verplaatsingen op het eiland te vergemakkelijken. Sightseeing werd daarom de voornaamste bezigheid met als resultaat een in afwachting zijnde verhuis naar een andere baai die meer het backpakker idee volgde. Een set van bugalows die enkel voldeden aan de meest simpele verwachtingen, bed, douche, hangmat en zeker niet te vergeten, op 10 meter van de zee volledig op het strand.

Vrijdag 12/09/08:

vandaag in de namiddag 1 van de watervallen van Koh Pha Ngan gaan bezoeken waar we weer een heuse jungletocht onder onze teenslippers te verduren kregen :) . Jammer genoeg stoond de waterval bijna droog, dus veel waterval was er niet te zien. Goed dat 200m verder een mooi viewpoint was waar we even de tijd hebben genomen om te relaxen en te genieten van het zicht.

Daarna de meid die Sammy op de moon set party leerde kennen terug gaan opzoeken. Bleek dat zij met 2 andere vriendinnen op een idillisch plekje OP het strand verbleven. Helemaal onze goesting dus. Resultaat, het strand erlangs ieder een strandhuisje genomen om ons ~totally free~ gevoel nog wat te versterken =>

Dit was het leven, in de avond met het ruisen van de zee gaan slapen, en smorgens wakker worden, je deur openslaan en de zee inrollen vanuit je bed hmmm, this is what I was dreaming about ! De volgende dagen enkel genoten van strand, zee, zon en eten :) . Ons wat bezig gehouden met de 3 meiden:

- Hannele, een canadese meid die al een jaar in taiwan had gewoond, en de andere twee had ontmoet in een gibbon farm waar ze alledrie vrijwilligerswerk deden als verzorgsters van de kleine baby gibbons.

- Louise, een engelse rebel die ook vertrokken was thuis met de noorderzon om op haar eigen benen te gaan staan.

- Ria, een Nieuw-zeelandse meid, die Sammy met momenten helemaal verslond :)

Veel gezeverd, gelachen en gespeeld. (Mao en werewolves)


Zaterdag 13/09/08

Vanmorgen lekker uitgeslapen !! Ik ben precies al aant genezen want nek en rug zijn al een heeeeeel pak minder stijf. Oef ! Een hele dag niets anders gedaan dan genoten. Frisbee gooien, socialisen met andere toeristen en luisteren naar anderen en hun schitterende verhalen.

Achteraf zijn we dan naar Thon Sala gereden, waar we weer op onze favoriete plek gegeten hebben. Een lokaal avondmarktje waar alle soorten lekkernijen te vinden waren…

Daarna een moment waarnaar ik lang had uitgekeken. Een lokale Muy Thai boks gala. Het was al fenomenaal bij het binnengaan van de club. Dit gala werd gehouden in 1 van de clubs op het eiland. Deze club was opgedragen aan de gewezen wereldkampioen Chin, waarmee we achteraf een babbeltje geslaan hebben. (website).

Vol adrenaline en ice tea zijn we hierna ene gaan drinken in Jumanji, een keicool ingerichte cafe. Alles ws anders en keileuk. Barkrukken van stukken scheepswrak, overal watervalletjes en mooi opgezette decoraties. veel planten en moesonachitge accesoires aanwezig. Kwam ik daar Myriam tegen, een hollandse deerne, die met de fiets richting Australie aant gaan was en even een tussenstop in Thailand deed onmdat haar fiets stuk was :| WTF !

Hierna zijn we alvast eens een kijkje gaan nemen op Hadrin Beach, waar de volgende dag de Full Moon Party zou plaatsvinden…

Zotte dingen gezien daar,

- touwtje springen over een groot brandend touw
- door een grote brandende hoepel springen gelijk een konijn ;)

- drinken uit emmers nadat je een samenstelling had gekozen van je cocktail
- lichtgevende tatoos overal
- keiharde klinkende beats over het hele strand
- jongens en meisjes hun behoefte doen in zee
- zatte zotte dansende massa

Dat beloofd voor morgen… Kan het nog sjieker en gekker ????

Zondag 14/09/2008